Θερμοκρασία και Υετός
Κλιματικά διαγράμματα για πάνω από 5000 σταθμούς παγκοσμίως

Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να βρείτε πολλαπλές διαφορετικές κλιματικές κατηγορίες για πάνω από 5000 μετ. σταθμούς παγκοσμίως. Το κλίμα κάθε περιοχής στην επιφάνεια της γης ελέγχεται κυρίως από την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που προσπίπτει.

Η διανομή της εισερχόμενης θερμότητας είναι ιδιαίτερα μεταβλητή και εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος. Παρ'ολα αυτά η ατμόσφαιρα και οι ωκεανοί αποθηκεύουν αυτήν την θερμότητα, επομένως μπορούν και εξισορροπούν τις μεγάλες διαφορές.

Ήπειροι και ορεινές περιοχές αποτελούν εμπόδια τόσο για την ωκεάνια όσο και την ατμοσφαιρική θερμότητα και τον μηχανισμό ανταλλαγής τους. Ενισχύουν, αποκρούουν ή αλλάζουν την διεύθυνση των ανέμων, με αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών διαφορετικών κλιματικών περιοχών. Για παράδειγμα, ακόμα και αν δύο περιοχές βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος, το κλίμα τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.

Η ετήσια καμπύλη της θερμοκρασίας μιας περιοχής, θα υποδείξει εάν αυτός ο σταθμός βρίσκεται στο βόρειο ή το νότιο ημισφαίριο. Είτε αναφερόμαστε σε έναν σταθμό σε τροπική περιοχή χωρίς εποχές, είτε σε έναν σταθμό μεγαλύτερου γεωγραφικού πλάτους, το weatherOnline σας παρέχει κλιματικά διαγράμματα για πάνω από 5000 σταθμούς στον πλανήτη, που θα σας συναρπάσουν! Απλά επιλέξτε και κλικάρετε από τις λίστες στα αριστερά ή στα δεξιά.

Δείτε το κλιματικό διάγραμμα του Dosseldorf. Δείχνει την ετήσια μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, το μέσο όρο ημερήσιας ηλιοφάνειας και το μέσο όρο ημερών βροχής ανά μήνα. Οι διακριτές καμπύλες σε κάθε παράμετρο, είναι πολύ συνηθισμένες για την Ευρώπη.
Η ανυπαρξία καμπύλης στη θερμοκρασία και ο μεγάλος αριθμός ημερών βροχής/μήνα χωρίς κάποιο άλλο δείγμα εποχιακών μεταβολών, είναι συνηθισμένα για τροπικές περιοχές. Παρ'ολα αυτά, εποχές βροχής/ξηρασίας εμφανίζονται όσο απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό. Η Martinique στις μικρές Αντίλλες, ειναι ένα καλό παράδειγμα τροπικού σταθμούς κοντά στον ισημερινό.
Το Σίδνει, είναι ένα καλό παράδειγμα σταθμού στο νότιο ημισφαίριο. Το καλοκαίρι εκεί, ειναι γύρω στα Χριστούγεννα και ο Αύγουστος είναι ένας από τους ψυχρότερους μήνες του έτους. Δυστυχώς, υπάρχουν ανεπαρκή στοιχεία για τον υετό στους περισσότερους σταθμούς στην Αυστραλία.

Πρόγνωση